Баскетбол за здраве в ГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали

IMG_9508Преди последния звънец, обявяващ началото на коледната ваканция, ботевци демонстрират баскетболните си умения пред националния селекционер Тити Папазов

Кулминацията на предколедните празници в ГПЧЕ „Христо Ботев“ бе баскетболният мач с представителни отбори от Гимназията. Треньорът на националния отбор Тити Папазов и съпругата му Маргарита Папазова ръководеха мача и наставляваха ентусиазираните баскетболисти. Събитието, което е част от национална кампания, насочена към превенция на диабет Тип 1 при децата, е организирано от Асоциацията „Докосни дъгата“. Баронеса  Денислава Ангелова е съучредител на Асоциацията и инициатор на идеята: „Баскетбол за здраве“. На срещата присъстваха заместник-кметът на Крумовград – господин Василев, и директорът на РЗОК – Кърджали, д-р Ангелова.

IMG_9496Спортната зала на Гимназията беше взривена от аплодисменти за Ангел Ковачев, който пя заедно с бийтбоксера Иван-Асен, ученик от 9. клас. Талантливите славеи на Гимназията Микаела, Джансел и Тугче – ученички от 9. клас впечатлиха гостите с изпълнението си на песента „Дивен свят“.

След първия сигнал на съдията публиката прикова погледи към спортистите, които се раздаваха на игрището и показаха високи спортни умения. Фанфари, барабани и момичета с помпони нажежаваха атмосферата и повдигаха духа на спортистите. Националният треньор Тити Папазов бе впечатлен от уменията на баскетболистите и от организацията на спортното събитие. Той връчи шалчета на баскетболния отбор на „Левски“ и книга за баскетбола на Майкъл Джордън. Тити подписа всяка книга с посланието „Спортът е здраве“ и се снима с всички свои почитатели. Спортистите на ГПЧЕ „Христо Ботев“ признаха, че това събитие е най-ценният Коледен подарък за тях .

IMG_9513Празникът в Гимназията затвърди убеждението, че спортът е силно оръжие в превенцията и борбата със значими заболявания. Тити Папазов даде стимул за повдигане на спортния дух на младите хора.

Благородната кампания на баронеса Денислава Ангелова с Националната спортна база, с Българската федерация по баскетбол и Министерството на младежта и спорта е израз на съпричастност и отговорно отношение към живота и здравето на младите хора.

 

Снимки от събитието

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%b2-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be/