Безапелационна победа за ботевци на „Любословие”! Класираните гимназисти от Кърджали за финалите са с най-високи резултати

Борислав Енчев от 9. клас на ЕГ „Христо Ботев” –  Кърджали е с най-висок резултат в страната  на Националното състезание „Любословие”. За пореден път Кърджали защити челните позиции в качеството на обучение по  български език и литература, а резултатите дават и самочувствието на можещи и знаещи младежи и девойки да превземат националните върхове.

Силната мотивация, постоянството и упоритият труд нареждат и осмокласничката Даная Римпопова с най-висок резултат за област Кърджали. Същата достойна позиция заема и Антоан Русев от 11. клас, а десетокласничката Елица  Чолакова и абитуриентката Моника  Кючукова се представиха достойно сред класираните общо 37 ученици от Езиковата гимназия за финалите.

Учениците от  Езиковата гимназия по традиция участват  в Националното състезание по български език и литература „Любословие“. То се провежда за осма поредна учебна година и е организирано от Сдружението на учителите филолози. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението. Състезанието се провежда в два кръга, а форматът за проверка на знанията и уменията на учениците за всеки от класовете е писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст.

Ръководството на училището пожелава успех на своите възпитаници и на финалния кръг на Националното състезание „ Любословие“ !

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/