Би първият звънец на новата учебна година!

Първият учебен ден е празник на вечното начало и духовното ни съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти. Благопожеланията за добро начало, успехи и тържество на знанието са най-чистата благословия към децата, а доверието към  учителите е голямо. Те са хората, които насят отговорността в пътуването към светлината на познанието и културата.

 По традиция най-ранобудни и нетърпеливи са гимназистите от ЕГ „ Христо Ботев“. Началото на тържеството бе поставено в 8.30 часа с химна на Република България и издигането на  националния флаг, а тържествената част продължи с посрещането на училищното знаме. Гвардейците на Гимназията и фанфарната музика – живите символи на град Кърджали, ежегодно създават неповторима празнична атмосфера.

 Тези вълнуващи мигове бяха споделени и от гостите на празника  госпожа Събина Сюлюкчиева, главен секретар на Областна администрация – Кърджали, господин Себахтин Риза, секретар на община Кърджали, госпожа Мариана Тонева – родител на осмокласник. Госпожа Ангелина Костова – началник на РУО – Кърджали, изпрати поздравителен адрес за началото на учебната година. Всички те отправиха своите пожелания за здраве, успехи и късмет към събралите се учители и ученици.

      Директорът на Езиковата гимназия, госпожа Даниела Павлова,  сподели гордостта си от успехите на своите възпитаници, които нареждат гимназията сред най-добрите училища в България. Тя благодари на учителския колектив за високия професионализъм и отдаденост на учениците.

През новата учебна година в ЕГ „Христо Ботев“ ще работи доброволец по програма „Фулбрайт“. Лора Мелой ще подпомага обучението по английски език в Гимназията.  Директорът връчи и Ключът на знанието на  осмокласничката Катерина Тонева. Тя и дванадесетокласничката Весела Добрикова с много вълнение поздравиха присъстващите и им пожелаха здраве и попътен вятър на своите съученици и изказаха благодарност за труда и обичта на своите учители.

      Песни на различни езици, стихотворения и много усмивки сътвориха поредния неповторим 15 септември в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Нека новата учебна година бъде спорна, здрава, ползотворна и мирна за всички учители, ученици и родители!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4/