„Боряна“ на Йовков оживя на сцената на Езиковата гимназия

Незабравим спектакъл, посветен на своето училище, подготвиха учениците от Езиковата гимназия. Те показаха, че са талантливи не само в изучаването на езици и наука, но имат усет и  отношение към изкуството. Един спектакъл за ГРЕХА и неговото възпроизводство! За ВЪЗМЕЗДИЕТО! За трудния път от ИЗКУПЛЕНИЕТО до ОПРОЩЕНИЕТО! За това КАК живее човек? Кое го прави ДОБЪР? Кое – ЗЪЛ? Кое ни разделя и изправя един срещу друг? Кое ни пречи да се гледаме в очите? Защо не можем да живеем нормално, простичко, без омраза – с ЛЮБОВ? Защо не можем да се преборим с лакомията си за ПАРИ и ВЛАСТ и още, и още, и още … Опитваме се да намерим отговор – можем ли да събудим ДОБРОТАТА у себе си? Как ???
Въпроси, въпроси, въпроси… На тях отговориха възпитаниците от „Театрално студио“ с ръководител Калина Ирикева и клуб „Театър“ с ръководител Атанас Атанасов.

Невероятните интерпретации и актьорски превъплъщения на младите таланти  на Езиковата завладяха сърцата на публиката, която ги дари с нестихващи аплодисменти и превърна събитието в незабравим театрален празник.

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b9%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd/