Ботевци – победители в спорта

Спортистите на ЕГ „Христо Ботев“ с призови места в състезание по лека атлетика

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ се представиха достойно в ученическото състезание по лека атлетика под наслов „Предизвикай себе си“. Събитието има за цел да насочи вниманието на младите хора към възможните решения на един от най-сериозните проблеми, заплашващи здравето – застоялия начин на живот. Организатор на спортния маратон е Общинският съвет по наркотични вещества, гр. Кърджали.

Учениците, разделени по възрастови групи, се състезаваха в лекоатлетическата дисциплина 800 метра. При младежите Мартин Стоянов от VIII Д клас и Илкай Бекир от X Г клас завоюваха вторите места, а Берке Гюлейман от IX Д клас е отличен с трета награда. Второто място при девойките е за Росица Камбурова от VIII Д клас, а Естер Чаушева от X Б е класирана трето място.

За победителите бяха подготвени специални медали, грамоти и предметни награди, но най-важното беше, че всички се забавляваха и след края на спортното мероприятие бяха удовлетворени от постигнатите успехи.

Поздравяваме състезателите, които с много спортен хъс, подкрепени от своите учители, дадоха всичко от себе си и защитиха достойно името на Гимназията!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%b2-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0/