Ботевци покориха нови върхове по пътя на познанието

IMG_3171-1Тридесет и четирима ученици се изкачиха на най-високите стъпала на Националните състезания по български език и литература „Стъпала на знанието“, инициирано от Сдружението „10 книги“, и Националното състезание „Любословие“, организирано от Сдружението на учителите филолози. Събитието се превърна в поредния празник на родното слово, на духовността и на знанието.

На тържествена церемония в актовата зала на Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ от директора – госпожа Чавдарова бяха връчени грамотите и наградите на 34-мата ученици, достигнали до финалните кръгове и завоювали призови места на двете състезания. Събитието е инициирано от учителите по български език и литература и е логичен завършек на победния ход  по пътя към успеха. Наградите са признание за труда и на учениците, и на учителите, които работят упорито и системно заедно, достигайки върхови постижения в различни национални състезания и литературни конкурси.

Сред отличените ученици се открояват  Павел Станимиров Димитров от ХН2 – удостоен с бронзова грамота от Националното състезание „Любословие“, Никол Генадиева Стоилова – ХН1 и Карделен Фахри Идриз – ХА1, победители във финалния кръг на  Националното състезание „Стъпала на знанието“.

Учениците на Гимназията за пореден път се представиха достойно, като показаха трайни знания по български език и литература и се справиха отлично както с тестовата част от формата, така и с изграждането на цялостен и смислово завършен текст.

Постигнатите резултати носят на ученици, учители и родители не само удовлетворение и гордост, а и надежда, че расте едно умно и грамотно младо поколение, което уважава и цени родното слово.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d1%8f/