Ботевци с награди от национални литературни конкурси

Възпитаниците на Езикова гимназия „Христо Ботев“ показаха, че да обикнеш думите и да се опиташ да изразиш с тях чувствата си, е достоен начин да заявиш присъствието си в света.

Адлен Исмаил от VIII Г клас е отличена с втора награда на Националния литературен конкурс „Майчице свята свята“, иницииран от най-старото читалище в Ямбол – „Съгласие 1862“, и Inner Wheel Club, гр. Ямбол. Ученичката спечели сърцата на журито с есето си, в което показа креативен подход, емоционално въздействие и умело боравене с художественото слово. За успеха си бе наградена с грамота, книги и парична премия.

Обявяването на резултатите от Националния литературен конкурс „Пробуждане“, организиран за шеста година от Общински младежки дом в гр. Русе, се превърна в радостна изненада за Гьокче Гюлюстан от VIII Б клас. Журито, което бе в състав: Мариан Савов – актьор, Цвета Тодорова – писател, и Галя Савова – журналист, класира на трето място нейното стихотворение „Пролет – акростих“, като то бе оценено сред десетки изпратени творби.

Поздравления и за Дилек Ибрям от X Е клас, която спечели поощрителна награда в Националния конкурс за поезия „… и мисля аз, че ти си Тя“, организиран от Община Чирпан, къща музей „П. К. Яворов“ и Фондация Яворов. Конкурсната надпревара се провежда за дванадесета поредна година, а жури с председател поетесата Йорданка Белева отличи стихотворението на Дилек, като това я направи най-младия награден участник.

Поздравяваме момичетата за литературните постижения и им пожелаваме вдъхновение за много нови творби!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%80/