БОТЕВЦИ С ПОСЛАНИЕ: „СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ НА ПЪТЯ!“

Ботевци отбелязаха Европейския ден за пътна безопасност

На 13. октомви 2020 г. в Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджали се отбеляза Европейския ден за пътна безопасност.

Целта на инициативата бе формиране и затвърждаване на навици за безопасно участие в движението по пътищата, повишаване на чувствителността на младите шофьори, както и на пешеходците и заостряне на вниманието на обществото.

Представители от Ученическия съвет на ЕГ „Христо Ботев“ раздадоха на учениците и учителите в гимназията брошури с важна информация за пътна безопасност – правила за безопасно движение по пътищата, правила за шофьори, за пешеходци, велосипедисти и други участници.

Темата в часа на класа на всички класове бе „Правила за безопасно движение по пътищата“. Класните ръководители проведоха беседа с учениците по темата, както и запознаха и припомниха правилата за безопасно движение по пътищата.

Във фоайето на гимназията бе оформен информационен кът с основни пътни знаци, правила за безопасно движение по пътя и рисунки на ученици и техни послания за спазване на правилата. Инициативата се организира и проведе под ръководството на училищия психолог г-ца Мюжгян Фейзи и г-жа Ширин Хаджиева – учител, член на Комисията по БДП в гимназията.

Многи е важно е да се напомнят на учениците правилата за безопасност на пътя. Те участват в движението по пътищата като пешеходци, велосипедисти, а някои като бъдещи, и настоящи шофьори.

Основните цели на Европейския ден за пътна безопасност са свързани с повишаване на отговорността към безопасността на движението, запознаване с най-добрите европейски практики, търсенето на начини за постигане на по-добро разбирателство между участниците в движението, както и съвместната работа за по-безопасни пътища в Европа.

Пазете себе си и вашите близки! Животът е прекрасен!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb/