Ботевци с френска диплома

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ от девети, десети и единадесети клас достойно представиха гимназията на изпит по френски „DELF B1“, провел се на 23-24 февруари в Стара Загора. Те донесоха много радост и положителни емоции за своите преподаватели по френски език. Еда Халибрям, Матея Илиева, Джейлян Джафер, Селин Халибрям, Дженгиз Аянов, Ивет Милкова и Фикрет Сюлейман вече притежават френска диплома, която е вход за много университети във Франция и страните, в които езикът на Волтер е официален.

Изпитът се провежда всяка година в 150 страни в цял свят. „DELF B1“ се състои от две части – писмен и устен. Знанията на учениците се оценяват по различни критерии – умения в слушане, четене и създаване на писмен текст от минимум 160 думи по дадена тема или проблем. На устния изпит учениците се представят пред двучленна комисия и трябва спонтанно да реагират на зададената им абсолютно непозната тема.

„Френският език е много хубав и труден език. Тези дипломи ще Ви отворят много врати в университетите и в професионалната Ви реализация“ – така госпожа Чавдарова поздрави изявените франкофони, които, развълнувани, споделиха, че са много щастливи от постигнатите резултати и смело гледат към покоряването на следващото ниво.

За пореден път ботевци демонстрираха стабилната си подготовка и умения по чужд език, които са ключ към успешна бъдеща реализация.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d1%81-%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%bc%d0%b0/