Боян и Тодор от Езиковата гимназия са сред финалистите на Националните олимпиади по български език и история

Националната олимпиада по български език и литература е най-престижното състезание за учениците от седми и дванайсети клас. Те единствени имат право да се състезават на Националния кръг, до който се допускат след допълнителна селекция от национална комисия. Най-добрите ученици от цялата страна ще мерят сили на финалния кръг, който ще се състои в средата на месец април. Зрелостниците ще се съберат в Благоевград, а учениците от седми клас ще се съревновават в град Хасково.

При получаване на отлична оценка и звание „Лауреат“ те ще бъдат приети без конкурсен изпит в профилирана гимназия или университет. Самото класиране на зрелостниците от ГПЧЕ „Христо Ботев“ Боян Каменов и Тодор Боюклиев за национален кръг е изключително високо признание за знанията и уменията им и професионализма на техните учители Магдалина Маринова и Росица Калайджиева.

Успехите на Боян и Тодор в областта на хуманитарните науки не са случайни. И двамата работят по Национална програма „С грижа за всеки ученик“ в модул – работа с талантливи ученици.  Боян Каменов  печели призови места в Национални състезания по немски език, история и български език и литература. След участието си на Националната олимпиада по български език и литература, Боян ще участва и в Националната олимпиада по история и цивилизация. Това е повод за гордост и за неговата учителка по история и цивилизация Станка Вълова.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b0-%d1%81/