“Будилник” брой №3

Поради извънредната ситуация, ние – редкаторите на вестник „Будилник“, няма да разочароваме читателите си, а напротив – ще направим престоя Ви вкъщи, малко по-приятен. Представяме Ви онлайн брой, номер 3 на вестник „Будилник“.  Бъдете здрави и се пазете! Сега е важно да си останем вкъщи!

Във връзка с извънредното положение, в което страната ни и още много страни се намират в момента, едно от най-големите желания на учениците се сбъдна- да не посещавамe учебните заведения. Това обаче не е съвсем така, защото след преустановяването на учебните занятия много ученици и учители превърнаха домовете си в новото си учебно и работно място. Така се случи и при нас в гимназията. В последните седмици учителите ни преподават от домашните си “офиси”, а ние учениците учим от бюрата си във вкъщи. Това определено е едно много голямо предизвикателство за всички нас. Необходими са много общи усилия и организация,която сами учениците трябва да предприемем, ако целим този процес да бъде полезен за нас. Трудно е за всички ни да се организираме и сами да предприемем ученето вкъщи. За това разбира се ни помагат и учителите, но пледизвикателството е в това, че докато в училище сме в час всички заедно и сме там с ясната задача да учим, то вкъщи трябва сами да решим да сменим леглото с бюрото. Някои ученици споделят пред нас, че обучението от вкъщи им харесва повече и не очакват с нетърпение завръщането в училището. Казват, че успяват да са организирани, да разпределят правилно времето си и да се справят със задачите си в срок. Други ученици обаче вече чакат нормалното протичане на часовете. Те смятат, че  така им е по-лесно и успяват да усвоят по-добре материала при присъствената форма на обучение в училище. Несъмнено обаче времето, което се налага да прекараме вкъщи сега е един добър повод, за да учим повече, не само нещата които “трябва”, но и нови умения, които отдавна искаме да усвоим. Стойте си вкъщи и използвайте свободното си време правилно. Скоро всичко ще бъде наред и ежедневието ни ще се върне към предишния си вид.

“Будилник” брой №3

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b9-%e2%84%963/