Виктория и Назмие казват: „Здравей, Америка!”

1570Десетокласничките от ГПЧЕ „Христо Ботев” спечелиха стипендия за едногодишно обучение в САЩ.

За трета година възпитаници на ГПЧЕ “Христо Ботев” спечелиха едногодишна стипендия за обучение в САЩ по програма „YES Kennedy-Lugar”. Ученичките от 10 клас, Назмие Тургай Мустафа и Виктория Миткова Ангелова, са сред най-добрите финалисти от цялата страна. За двете момичета, програма “YES-Kennedy Lugar” предоставя възможност за безплатно обучение в САЩ. Всяка година ученици от няколко континента, на възраст между петнадесет и седемнадесет години, се състезават за спечелването на стипендията, но само най-добрите от тях се допускат до финала.

“Да си победител не е лесно. Нужно е отлично владеене на английски език, за което благодаря на моите учители, които ни дават стабилни знания и това се оценява в национален мащаб. Да владееш езика на Шекспир не е достатъчно. За да си победител е нужно демонстрирането на богата обща култура, която се трупа години наред.”, сподели Назмие.
„Възможностите, които ни дава гимназията за цялостно развитие са много. Ние работим в извънкласни форми на работа, развиваме своите таланти и се учим да бъдем победители. Гледам право напред и се старая да мисля позитивно. Никога не съм предполагала, че мога да уча в САЩ, но учителите в гимназията ме научиха да преследвам мечтите си и те да се превръщат в резултати. Когато Назмие получи резултатите от класирането, аз бях сред резервите, но това не ме обезкуражи. Продължавах да вярвам, че ще успея да се класирам и седмица по-късно добрата новина донесе двойна радост на мен и на училището, в което уча.”

Пожелаваме на Виктория и Назмие късмет в предстоящото им пътуване.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b8%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b9-%d0%b0%d0%bc/