Второ място в ДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация/видеоклип „БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО”

През месец май в град Търговище се състоя  десетото издание Националния  конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Надпреварата е за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация/видеоклип, съобщиха от ръководството на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК).

Организаторите на проявата са  Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Община Търговище. В тазгодишното юбилейно издание се включиха 1453 деца и ученици на възраст от 5 до 19 години – представители на 27 области в страната. За седма поредна година “България в картини и слово“ е и с международно участие.

Целите  на конкурса са да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи у младите хора; да се предостави възможност за изява и развитие таланта на учениците; да се стимулира и насърчи създаването на литературни и художествени произведения от подрастващите, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България, както и да се мотивират децата и младежите, да се популяризират обекти и събития от региона, където живеят.

Конкурсните работи бяха представени  в три направления – литературно творчество, изобразително изкуство, мултимедийна презентация и видеоклип.

Бяха връчени общо 97 отличия. Повод за гордост е второто място на единайсетокласника от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в град Кърджали Ерсел Ибрям , който под ръководството на своя учител по информационни технологии Ангел Димитров изготви и представи видеоклип, разкриващ красотата на родния край – Родопа планина.

Тази награда е поредното доказателство за креативността, родолюбието и мотивацията на младите ботевци да развиват своя потенциал.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be-%d0%bc%d1%8f%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba/