Възпитаник на Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ гр. Кърджали – двукратен републикански шампион по бокс

IMG_0799Паралелно с участия в спортове като волейбол, футбол и баскетбол ботевци се изявяват и в такива като бокс. Боксът е един от най-древните спортове, съществувал още преди повече от 5000 години. Той е сред най-опасните спортни дисциплини. Състезателите се подлагат на много изтощителна подготовка, която е не само физическа, но и психическа.

Точно на този спорт избира да се посвети и Ергюнал Сабри, ученик в ГПЧЕ „ Христо Ботев“. Осмокласникът от А2, с класен ръководител г-жа Антония Борисова, успешно успява да съчетае учебните си задължения с боксовия ринг. Увлечението му по този спорт е от близо 3 години, когато насърчаван от родителите си, той започва да се занимава с бокс сериозно. Подкрепа получава и от своя треньор Стоян Узунов. Тренировките са изтощителни и постоянни, но това не отказва младия спортист от мечтата да побеждава на ринга. Резултатите от неуморния му труд не закъсняват и още първата година Ергюнал печели сребърен медал на републиканското първенство. Това го мотивира още повече и малко след това вече е двукратен златен медалист на републиканския шампионат в своята възрастова група.

IMG_0795Само преди два месеца се проведе състезанието в гр. Пазарджик, където ученикът успява да победи своите съперници в четири поредни срещи и така да се закичи със златния медал, побеждавайки по точки в последния мач. Самият той споделя, че е много горд от своето представяне и започва подготовката си за състезанията в гр. Плевен през май и в гр. Кърджали през октомври за Купа България. Благодарен е на своите родители, които го подкрепят безусловно. Точно това го мотивира, въпреки трудностите, които среща – съчетаването на тренировките в залата и интензивното изучаване на английски език в ГПЧЕ „Христо Ботев“, да постига още по-големи успехи и на международния ринг. С това са свързани и бъдещите му планове за развитие като спортист. Мечтае да стане като Кубрат Пулев.

Ръководството на училището, класният му ръководител, неговите съученици и приятели се гордеят с упорития и силно мотивиран Ергюнал и му пожелават изкачване нагоре по стълбата на успеха.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/