Гимназията посреща юбилейния си випуск осмокласници

Гимназията посреща юбилейния си випуск осмокласници

 Училищният звънец огласи двора на ЕГ „Христо Ботев“ и постави началото на учебната година в най-старата гимназия в Източните Родопи

Кърджали осъмна в цветя и детски гласове. По пешеходните пътеки бодро крачат ученици, готови за новата учебна година. Всички очакват срещата със своите учители и съученици. При спазване на противоепидемичните мерки срещу КОВИД 19 в двора на ЕГ „Христо Ботев“ бяха тържествено посрещнати осмокласниците.

Началото бе поставено в 9:00 часа с посрещането на училищното знаме и издигането на националния трибагреник под звуците на химна. С аплодисменти бе посрещнато изпълнението на първия ученически гвардейски отряд, който вече повече от десет години вълнува всички с оригиналните си танцови композиции, подготвени от ръководителите на отряда Димитър и Елена Кондикови.

Звуците на „Ботевия Марш“, в изпълнение на училищния фанфарен оркестър с ръководител Мария Митрева, също трогнаха всички присъстващи.

С вълнение и много емоции започна първият учебен ден за най-младите ботевци. Водещите дванадесетокласници Калина Стайкова и Алпер Симеонов, за които този петнадесети септември е последният първи учебен ден, споделиха вълнението си чрез вълнуващите думи, отправени към техните следовници.

Тържеството беше уважено от секретаря на областна администрация и председател на училищното настоятелство госпожа Събина Сюлюкчиева, която прочете поздравителен адрес от името на областния управител господин Даниел Делчев, а секретаря на община Кърджали господин Себахатин Риза поднесе поздрави от името на кмета на община Кърджали инж. д-р Хасан Азис. Тържеството беше уважено и от председателя на общинския съвет Кърджали.

Борислав Енчев отправи благопожелания от името на абитуриентите към осмокласниците, а от името на младите ботевци вълнуващи думи изрече Иванина Сюлюкчиева. Тя получи и символичния подарък на впуска – ключът на познанието, който беше връчен от директора на гимназията госпожа Павлова.

За празничното настроение се погрижиха учителя по музика Любен Полихронов и талантливите певци на гимназията Мустахфа Идриз, Селин Асенова и Петя Илиева,  които изпълниха песни на различни езици.

Гласът на звънеца и пожеланието „Да ви върви по вода!“ сложи край на тържеството в двора на училището и постави новото начало на учебната 2021-2022 година.

На добър час учители и ученици!

Галерия

Поздравителни адреси

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d0%bf%d1%83/