Голямото семейство на носителите на “Стипендия Кърджали” се увеличи с още трима

Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” днес се присъединиха още трима зрелостници, заслужили със своите постижения отличието. Това са Краси Розалинов Хаджиев – ученик от XII клас на СУ „Отец Паисий”, Александра Орлинова Заимова – ученичка от XII клас на СУ „П.Р. Славейков” и Лия Делчева Стамболиева – ученичка от XII клас на ЕГ „Христо Ботев”.
Тримата получиха своето публично признание на днешното тържество по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а наградите -статуетка и грамота, им връчи кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Кърджали се гордее със своите 32-ма носители на стипендия „Кърджали“, единствена по рода си награда в национален мащаб . Вече тринадесет поредни години общинското ръководство подпомага нашите най-изявени, с най-високи постижения на национални и международни конкурси и олимпиади абитуриенти с едногодишна стипендия в размер на една минимална работна заплата месечно.
И тримата нови носители на стипендията имат множество отличия и завоювани първи места в областни, национални и международни състезания и олимпиади през годините и са предварително приети във висшите учебни заведения.
От завоювани призови места Краси Хаджиев е приет за студент във всички специалности с химия в Софийския университет, Пловдивския университет, ХТМУ.
Александра Заимова е приета за студент във Философските факултети на СУ „Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ „Св. Св. Килрил и Методий”.
Лия Стамболиева е приета за студент в СУ „Климент Охридски” – специалност Немска филология.
И тримата носители на стипендията имаха възможност да благодарят за високо признание, което получиха и обещаха с гордост да носят името на Кърджали.

Към статията в 24rodopi

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81/