ГПЧЕ „Христо Ботев” с Лауреати по английски език

aeНа Националната олимпиада по английски език три зрелостнички от Езиковата гимназия в Кърджали са с отлични оценки

„Мотивация, упорит труд и вяра в себе си”– с тези думи Антония Панайотова обяснява успеха си на най-престижната надпревара – Националната олимпиада по английски език.

Мирослава Яворова и Николета Василева споделят, че участват в олимпиадата ежегодно и три поредни години се класират на нациоинален кръг. Конкуренцията е изключителна и званието „Лауреат” е много ценно както за самите тях, така и за училището и преподавателите по английски език, защото оценката им от олимпиадата, която се признава за отлична от конкурсен изпит, показва и високото качество на обучението в единствената езикова гимназия в Източните Родопи.

Успехът не е случаен – възпитаничките на учителя по английски език Динко Георгиев знаят, че с постоянство, увереност и желание амбициозните цели се превръщат в желани резултати. Самият преподавател споделя, че успехът се дължи на упорития труд, търпението и увереността от придобитите знания и добавя, че момичетата са едни от най-талантливите млади хора, с които е работил през годините.

По време на обучението си „Златните момичета” на ГПЧЕ „Христо Ботев” Антония, Мирослава и Николета донесоха много отличия от участия в състезания, сред които ежегодното Национално състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, състезанията по речеви и комуникативни умения, Лингвистично кенгуру, олимпиадата по английски език и турнирите по речи дебати на аглийски език. За своите многобройни успехи и трите гимназистки са дългогодишни стипендиантки на Американската фондация за България.

Неслучайно още преди да получат своите дипломи за средно образование, Мирослава и Антония са приети за студенти в пет английски университета и пред тях стои „сложният въпрос” къде да учат, а Николета ще търси реализация в областта на международните отношения.

Амбициите на „Златните момичета” на ГПЧЕ „Христо Ботев” са големи, но накъдето и да поемат, те винаги ще бъдат свързани помежду си с една голяма любов – любовта към училището, което направи възможни техните успехи и ги научи да бъдат победители. Техни достойни последователи винаги ще има и доказателството е постижението на десетокласника Слави Тодоров, с преподавател Таня Маровска, който се класира на второ място в своята възрастова група. Сериде Бекир и Хакан Халил от единадесети клас, с преподавател Златка Тодорова, също доказват, че олимпийското семейство на англоговорящата общност в гимназията е голямо и успешно.

Поздравления, победители!

Бъдете все така упорити и успешни и занапред!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d1%81-%d0%bb%d0%b0%d1%83%d1%80%d0%b5%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d0%b3/