Да бъде светлина в душите ни!

На Никулден със светлини, музика и заря ученици и учители

от ЕГ„Христо Ботев“ поставиха началото на Коледните тържества

За добрите традиции и празничното настроение на Никулден се погрижиха активистите от ученическия съвет, ръководството на гимназията, учители и  доброволци, които с общи усилия и ентусиазъм нагиздиха елхата, оформиха украсата във фоайетата на училището, украсиха класните стаи и направиха възможна тържествената церемония на запалването на светлините на елхата в двора на училището. По този впечатляващ начин се постави началото на Коледния маратон на добротворството в Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

Директорът госпожа Даниела Павлова изпрати своите послания към ботевци с думите:

„Скъпи ученици, уважаеми колеги,

Месец декември е най-вълшебният в годината, изпълнен с много надежди, взаимна обич и топлина в сърцата ни. Тази вечер, на Никулден, даваме старт на Коледните празници в Езиковата гимназия със запалване на светлините на Коледната елха. За съжаление, обстоятелствата не ми позволиха да бъда с Вас и да съпреживея емоцията от този вълнуващ момент, но много скоро ще бъдем заедно и ще се потопим в Коледната магия на празника.“

Особено е настроението  през декември в ЕГ „Христо Ботев“. В работилниците изобретателните сръчковци и техните учители майсторят сувенири за благотворителния базар. Талантливите актьори, певци и танцьори,  подготвят традиционния Коледен концерт. Журналисти са се впуснали в търсенето и отразяването на добрите новини. Доброволци от различни класове организират благотворителни инициативи, а ботевци от близо и далеч, броят дните до Коледния концерт и очакват съпреживяването на  неповторимата емоция от слово, багри, движения, звуци и светлина.  

Всеки, който пристига в Кърджали или отпътува от града, се впечатлява от светлините на Коледната украса на Гимназията, която бе запалена с много настроение, създадено от песните, музиката и зарята, осветила декемврийското небе.

След еуфорията, светлинното и звуковото шоу, оставаме сами със себе си и тогава е важно  да си припомним, че днес, повече от всякога, ни е нужна онази светлина, която озарява душите и стопля сърцата!  

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%b4%d1%83%d1%88%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b8/