Да отворим сърцата си за доброто! Да протегнем ръка! Да дарим надежда!

IMG_9360Талантливите ботевци актьори, певци музиканти и танцьори сътвориха незабравима Коледна феерия на  благотворителния концерт на ГПЧЕ „Христо Ботев“

Трепетни са очакванията, свързани с настъпващите празници Коледа и Нова година. В края на отиващата си 2015 година е време за равносметка на делата, за анализи и планове за следващата година. Най-чаканото събитие, което е и кулминация на поредица благотворителни инициативи,организирани от учениците и учителите на ГПЧЕ „Христо Ботев“ бе Коледният благотворителен концерт.

Препълнената зала на ДКТ „Димитър Димов“ затихна в очакване на поредния спектакъл, а отправените послания от водещите на концерта докоснаха сърцата на всички и припомниха, че Дядо Коледа работи не един, а триста шестдесет и пет дни в годината, за да се случват добрините, за да огряват повече усмивки по лицата на хората и да е светло в душите на всички ни. Вярата и надеждата за здраве, благодат и осъществени надежди оживя на сцената, защото ученици и учители говорят на универсалния език на доброто и с много талант, ентусиазъм и дръзновение, в синхрон, сътвориха невероятна коледна приказка за многото свои приятели, родители и почитатели.

Над сто и петдесет ученици пяха, танцуваха и представиха една невероятна история, която ни отведе в съдебната зала и представи интригуващ  спор между силите на злото и доброто. Имаше и обвинители и достойни защитници на добрия старец – Дядо Коледа… На финала доброто победи и съдията обяви чаканото решение: „Дядо Коледа е невинен!“ Това бе прекрасен повод за радост и очакван финал с жизнерадостен народен танц. Публиката се забавляваше наравно с изпълнителите и  ги дари с нестихващи аплодисменти.

IMG_9328Директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев“  госпожа Йорданка Чавдарова обяви средствата, които бяха събрани от учениците, учителите и посетителите на концерта  и от предвестващите го благотворителни изяви – общо 3 108 лева, които ще бъдат внесени в подкрепа на инициативата „Да подарим надежда за Коледа“ в помощ на децата с увреждания. Тя благодари на всички участници и учители  за работата, таланта и желанието да сътворяват добро и да дават пример на обществото как с много труд и ентусиазъм се случват и чудеса. На сцената бе поканен и председателя на Ученическия съвет Стефан Михалев, който обяви, че са събрани и средства от  благотворителната кампания, организирана от ученическия съвет, които ще бъдат дарени на децата от „Дом майка и дете“.

В този трогателен момент нищо и никой  не бе в състояние да свали усмивките от лицата на младите хора и учителите  им, почувствали  удовлетворение от работат си  в името на благородна кауза. Всъщност май в това се крие магията на учителската професия.

 

Снимки от събитието

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bc-%d1%81%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be/