Да спасим Земята!

Тази година темата на Международния Ден на Земята е „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята– 22 април започна глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г. Застъпниците на Международната мрежа са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна.

Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята 22 април. Младите еколози, които работят по проект „Твоя час” подредиха изложба във фоайето на училището и демонстрираха своите умения и усет към красивото, давайки живот на своите произведения на приложното изкуство чрез използването на естествени и рециклирани материали. Във връзка с празника учениците от Езиковата гимназия се включиха и в  множество инициативи, организирани от общината. Учениците Берна Дауд, Станислав Узунов и Дуйгу Хаджимехмед изработиха екологични постери и ги представиха пред жителите на града.

Чрез естетика и усет към природата десетокласничките Айдениз Мустафа, Антония Пъндева и Десислава Калоянова  демонстрираха майсторски умения в аранжирането на цветя.

Всяка година възпитаниците  на ЕГ „Христо Ботев“ показват своята съпричастност към  всички инициативи, посветени на опазване на околната  среда и ни дават пример, че всеки може да помогне с нещо за каузата.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc-%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d1%8f%d1%82%d0%b0/