Ден на отворените врати и на откритите сърца

img_5261Млади, енергични, самоуверени – накратко учениците на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ в търсене на информация в Деня на отворените врати, организиран от Асоциацията на Кеймбридж училищата и издателство КЛЕТ. За учениците на Езиковата гимназия този ден е една от многото възможности да „сверят часовниците“ си. Всъщност отдавна се знае, че времето в Гимназията тече в синхрон със световното. Когато очите на младите хора са широко отворени, а умът подготвен за професионални предизвикателства, това означава преди всичко комуникация без граници.

И през тази година Асоциацията на Кеймбридж училищата награди изявени ученици, победители в престижни състезания и олимпиади по английски език. „Няма година, в която учениците на езиковата гимназия да не си тръгнат с награда“ – обяви Деян Петков, представител на Клет за България, пред директори и учители по английски език от Кърджали. В лично обръщение към директора на гимназията Йорданка Чавдарова той сподели още: „С Вас е лесно да се работи. Взимате топката, правите крачка и бележите гол.“ img_5190И наистина статистиката е категорична. От 2008 година, когато Гимназията става един от 105-те членове на Асоциацията, Ботевци са спечелили 14 първи места, едно второ и три трети места.

Ползите за ПГПЧЕ „Христо Ботев“ от съвместната работа с Асоциацията и издателството не се измерват само в награди. Дарения под формата на учебна литература и пари за обновяване фонда на училищната библиотека, методически семинари и гарантиран достъп до информация са предимства, които преобразяват работния ден на ученици и учители.
Трибуната на форума бе използвана и за връчване на сертификатите за придобитите през изминалата учебна година нива по английски език. Разбира се документът е необходим, но по-важно е усещането за успех. То мотивира и те кара да забравиш десетките изписани листове и решени тестове, така както те кара да се усмихваш, когато непознати учители са изпълнили класната ти стая, за да видят как се учи с удоволствие. Откритият урок на Елван Осман с ученици от десети клас, изучаващи английски като втори западен език, ще запази дълго усещането за успеха като удоволствие.

img_5193img_5184

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5/