Десетима ботевци предсрочно приети за студенти след достойното им представяне в състезанието по речи и дебати на английски език

Фондация „Бест“ организира и проведе ежегодното си състезание по речи и дебати на английски език, което се състоя на 27-28 aприл в сградата на Института за национално и световно стопанство – УНСС, гр. София. Комисия „Фулбрайт“, Фондация „Америка за България“ и Американското посолство обединиха усилия, за да организират това наистина мащабно събитие, в което над 350 ученици от 29 училища в 25 града се състезаваха в различни категории.

Езиковата надпревара бе открита с церемония, на която участниците бяха топло приветствани от Анджела Родел – ръководител на комисия „Фулбрайт“ за България, както и от ръководството на УНСС, което обяви, че за пръв път ще бъдат издадени грамоти за отлично владеене на английски език на всички участници в националния кръг на състезанието. Тези грамоти ще осигурят прием в университета за 6 различни специалности на английски език без конкурсен изпит.

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ успяха да надделеят над голямата конкуренция и се класираха за националния кръг в категория дебати и оригинално ораторство. Дефне Мустафа от 10. клас, Исман Осман, Муазез Памук, Мелтем Юсуф, Гюрхан Азиз, Мартин Тодоров и Геори Щерев от 11. клас, както и Жасмин Ялчън, Анастасия Станева и Денис Садула от 12. клас се представиха достойно и в заключителния етап на състезанието.

Младежите показаха смелост, изключително богати знания в различни културни области и високо ниво на владеене на английски език. Учениците бяха подготвени от американския помощник-учител Лора Мелой. Исман Осман се класира на пето място в категория „Ораторство“. Повод за гордост бе и фактът, че Селин Рамадан, понастоящем студентка в УНСС и възпитаничка на Гимназията, бе наградена на заключителната церемонията за нейния принос към дебатите, в качеството ѝ на съдя.

Ръководството на Гимназията поздравява целия отбор и им пожелава още много успехи!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%80%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%b7/