Достоен финал за можещите ботевци

14062016Поредният голям успех за възпитаници на ГПЧЕ „ Христо Ботев“  в края на учебната година е класирането на финалния кръг на Международното състезание „Лингвистично кенгуру 2016“. Престижният конкурс се организира  всяка година  от Фондация „Млада България“ и  главната му цел е да открива, възпитава, обучава и подкрепя деца и млади хора в областта на образованието, културата, спорта и екологията. Фондацията се стреми да създаде устойчива среда за изграждане и развитие на успешни млади професионалисти. Сред главните и цели са личностното развитие на децата и добиване на практически умения като: лидерство, екипност, отговорност и други чрез участието им различни състезания.

Класирането на лауреатите от Националния кръг на състезанието е основано на принципа за насърчаване на любознателността, знанието и постигнатите високи резултати в изучаването на чужди езици. Тази година ботевци отново заеха призови места в раздел немски език. Сред първенците  отново се откроява името на дванадесеттокласника Георги Марков Базлянков. Неговото участие в състезанието е вече традиционно, а наградите му за владеене езика на Гьоте са винаги призови. Резултатът му от 180 точки го нареди на първото място в класацията.  Георги неведнъж е издигал авторитета на Гимназията, печелейки най-престижните олимпиади и състезания и то в различни области на науката. По стъпките му гордо върви и Дилара Февзи Сарач от 10. клас, която благодарение на постигнатите 160 точки също завоюва първото място в своята възрастова категория. Деветокласничката Лия Делчева Стамболиева, която също участва много дейно в живота на ГПЧЕ „Христо Ботев“, успя да се класира на достойното второ място с актив от 130 точки. Най-младите ботевци също участваха в Международното състезание. Те доказаха, че знанията им по немски език са достатъчни, за да получат първите места. Антоан Анков Русев се класира първи благодарение на своите 175 точки, а Дениз Ялчън Мустафа достигна 170 точки и застана на второ място. Успехите на момчетата не са единствени. Те успешно участват и печелят множество състезания и в областта на математиката.

Ботевите потомци доказват непрестанно, че знанията, упоритостта и постоянството са ключови за невероятните им успехи. Първите места и големите награди са станали неизменна част от поводите за гордост на Гимназията. Високият професионализъм на преподавателите по немски език, тяхната всеотдайност и подкрепа са изключително важни за учениците. Цялото ръководство на ГПЧЕ „Христо Ботев“ е също винаги до своите възпитаници, осигурявайки им спокойна и безопасна среда за обучение, участие в различни програми и учебен процес с помощта на най-модерната техника. Когато всички тези фактори са налице, големите достижения не закъсняват. Реализацията на гимназистите след завършването на дванайсети клас е повече от успешна както в България, така и по света.

Ботевци, вярваме във вас!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8/