ЕГ „Христо Ботев“ посреща гости от Посолството на Великобритания

На 04.12.2018 ЕГ“Христо Ботев“ , гр. Кърджали  посрещна гости от Британското посолство. Том Хайнс, ръководител на Сектор „Политика“ и негови сътрудници  се срещнаха с ученици и учители от гимназията. „Училището ви се слави с визити от отявлени чуждестранни лица и ние с гордост се присъединяваме към този списък“ бе споделено от младежите, придружаващи официалния гост.

 

 

 

Срещата протече в приятна и неформална атмосфера. Гостите бяха запознати с историята, традициите, животът и дейностите в училището от Борис Матеев и Кристина Хаджиевa, които бяха подготвили и представиха интересна презентация. Г-н Хайнс и служителите от Посолството добиха представа колко талантливи са нашите ученици от прекрасните изпълнения на Ради Митрев, Еврим Юзеир и Шенер Юмер, подготвени от учителя по музика Л. Полихронов.

 

 

Цялата зала затаи дъх по време на изпълнението на Тугай Селим, който представи по незабравим начин творбата на Джонатан Мендоза – For Quiet Boys. Господин Хайнс също поздрави присъстващите със своето любимо стихотворение, с което даде начало на по-деловата част от срещата. Срещата продължи с кратки представяния от страна на младите служители на посолството, които запознаха учениците с възможностите за обучение в чужбина, както и със своя собствен опит по време на следването си.

 

 

Събитието завърши със забавна викторина и сладки награди за всички отговорили вярно на въпросите свързани с британския живот. Гостите споделиха впечатленията и възхищението си от гимназията и нейните възпитаници, показали в автентичен разговор отлично владеене на английски език. „Посещавали сме много български училища, но за пръв път виждаме такова, в което е много интересно  и уютно за всички ученици“.

На раздяла г-н Хайнс благодари за гостоприемството и незабравимото посрещане и покани всички ученици, които имат интерес да продължат образованието си във Великобритания, да не се колебаят и да се обръщат с въпроси към съответния отдел в Британското посолство.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d0%be/