Езиковата в Кърджали превзе математичекия Перперикон

Със златни постижения за математиците от Езикова гимназия „Христо Ботев“ приключи XVII–то издание  на Областния математически турнир „Перперикон“
 
Абитуриентът Джан Димитров и осмокласникът Борислав Енчев доказаха, че за математическата школа на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали приемствеността е успешната формула на отличните математически постижения.
За златните медалисти и техните подгласници, носители на сребро и бронз Павел Светозаров Сарлов  11. клас,  Нарин Танер Мехмед 8. клас, Синем Мустафа Юсеинчауш 9. клас и Антоан Анков Русев 10 клас успехите са сладки и поставят летвата много високо още в началото на поредицата от престижни състезания по математика. Математиците полиглоти обещават да  се справят и с предстоящите предизвикателства на национално и международно ниво и да потвърдят отново отличната си подготовка по математика.
Признанието за  младите математици в тазгодишния турнир „Перперикон“, е и приемането на почти цял клас абитуриенти в университети,  преди да са завършили средно образование. Бъдещите икономисти, компютърни инженери, застрахователи опровергават тезата,че в България  младите хора не са мотивирани да учат.
Сложните математически комбинации за поредното издание на Математическия турнир „Перперикон“ бяха  подготвени от екип  под ръководството на проф. дмн Сава Гроздев – зам. ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, София, който бе и председател на журито за участниците от 3 до 11 клас. Журито за участниците от 12 клас бе в състав и проф. Стоицов – ФМИ на ПУ, доц. Росен Николаев – Икономически университет Варна, Йордан Петков  – гл. асистент в ИУ Варна.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b7%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8/