Езиковата гимназия отбеляза празника на Любовта

    За поредна година в ЕГ „Христо Ботев“ бе отбелязан празника „Свети Валентин“ – един от най-красивите празници, посветен на най-ценното чувство – Любовта. Организатори на събитието, както всяка година, бяха ученици от Ученическия парламент.

По традиция, на този ден милиони хора по света си изпращат  любовни послания, които наричат Валентинки и вярват в тяхната магическа сила. Учениците от Ученическия парламент изработиха специална кутия, в която всеки желаещ, имаше възможност да пусне своето пожелание. В края на деня валентинките бяха раздадени на получателите. Ученици от Ученическия парламент подготвиха и раздадоха валентинки с интересни послания за любовта на учениците, ръководството и  учителите. Желаещите имаха възможност да си направят снимка за спомен в рамка с форма на сърце и със забавни маски за „Св. Валентин“. Във фоайето на училището бе оформен кът с огромно червено сърце и цитати за любовта на български, английски, немски, френски и италиански езици, които бяха четени с интерес.

Денят премина с много настроение и в „цвят червен“ – символ на любовта, енергията, силата, живота и виното.

Нека Любов да топли сърцата ни, защото живеем най – истински тогава, когато сме влюбени. И никоя зима не е

толкова студена, ако има достатъчно любов в сърцата.

 

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba/