Езиковата с върхово постижение по гражданско образование

 

Абитуриентката Симона Халтъкова от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е лауреат на ХI Национална олимпиада  по гражданско образование

Абитуриентките Симона Халтъкова и Ангелина Арнаудова от 12А2 клас от  Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали достигнаха до националния кръг на олимпиадата по гражданско образование. Гимназистките са единствените класирани от област Кърджали сред 82 ученици от цяла България.

Авторитетната комисия, ръководена от доц. д-р Захари Захариев от СУ „Климент Охридски“, призна, че е била особено затруднена в избора, поради високото ниво на участниците. Симона Халтъкова   защити блестящо проекта си на тема: „Коледен благотворителен базар на ХII А2“. Това не е просто заглавие, а една идея, родила се от желанието на ботевци да дарят надежда на дете със здравословни проблеми. Тя докосна журито с умението си да представя колективното добро, което се превръща в „заразното добро“ и по този начин доказа, че младите хора са достойни и отговорни, проявявайки активна гражданска позиция. „Вярата в доброто, съпричастността и хуманността са ценностите, които въпреки житейските изпитания проправят най-верния път към сърцето на всеки човек!“ – с тези думи зрелостничката  коментира постижението си – званието Лауреат   на Националната олимпиада по гражданско образование – 2018.

С много малка разлика в резултата след лауреатите се класира и абитуриентката Ангелина Арнаудова. Тя защити достойно проекта на тема: „Електрониката в училище, стъпало към бъдещето“ и презентира иновациите, въведени в ЕГ „Христо Ботев“  Кърджали, което е едно от трите иновативни училища в област Кърджали. И двете ученички участват в проект по национална програма  „Ученически олимпиади и състезания“ и са включени в група за обучение на талантливи ученици по български език и литература.

Повод за професионална гордост и удовлетворение от постиженията на своите възпитаници изпита и Диана Георгиева – учител по история и гражданско образование. Постижението нямаше да е възможно без  подкрепа на ръководството на гимназията, което насърчава и мотивира възпитаниците на гимназията да участват в различни състезания и олимпиади и да доказват своя талант и интелект в различни области на науката, спорта и изкуствата.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0/