Езикова гимназия „Христо Ботев“ обмени иновативни практики с училища от пет области

Във връзка с Националната програма „Иновации в действие“ Езикова гимназия „Христо Ботев“, която е иновативно училище, се включи в Регионалния форум за иновации в образованието на тема „Модел за изграждане на образователен диалог“. Форумът се проведа в град Хасково с участници от областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, а домакин на събитието бе Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгина“.

Идеята на срещата бе участващите училища да проведат диалог, в който да споделят своя опит с различни иновации, наложените добри практики в своите училища, също така заедно да потърсят решения на проблеми, както и да си сътрудничат в бъдеще. 

Иновациите, които успешно се прилагат в Езиковата гимназия, бяха представени от Мария Дерменджиева и Радостина Дачева от XI Г клас, като момичетата бяха подкрепени от госпожа Дора Тодорова. Те споделиха как протича иновативната седмица в училището и представиха своя филм за Гимназията, който бе изработен от XI Г клас по време на тазгодишната иновативна седмица на тема „Уча, творя, създавам“.

По традиция иновативната седмица се очаква с нетърпение от учениците на Езиковата гимназията, а ние им пожелаваме да продължават да бъдат все така дейни, креативни, иновативни и да изпитват удоволствие от творчеството!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%bc/