ЕКИП ОТ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ УЧАСТВА В ИНОВАТИВНИ ЕЗИКОВИ ПРАКТИКИ В ГРАД СМОЛЯН

Ученици и учители от ЕГ „Христо Ботев“ – гр. Кърджали, в периода от 27-ми до 29-ти март, гостуваха на ЕГ „Иван Вазов“, гр. Смолян по НП „Иновации в действие“ в партньорство с ЕГ „Бертолт Брехт“, гр. Пазарджик и ПГ „Константин Фотинов“, гр. Самоков. Целта на посещението бе споделяне на добри практики и обмяна на опит с прилагане на иновативни методи и подходи в обучението по чужди езици. 

Домакините от гимназията в град Смолян бяха подготвили интересен и иновативен урок „Езикова игротека на чужд език“, в който гостуващите ученици и учители се включиха активно в интерактивната практика „Escape room” с разнообразни игрови ситуации, разделени на екипи, изпълнявайки „мисии“ със загадки, подготвени на английски,  немски и испански език. Учениците от ЕГ „Христо Ботев“ Яница Узунова и Диляра Мюмюн от 8. клас, Деница Евтимова и Таня Николова от 9. клас, заедно с учителите Дора Тодорова, Райна Запрянова и Ралица Симитчиева, под ръководството на директора на Гимназията госпожа Даниела Павлова, участваха в екипната работа по групи, всяка от които се справи успешно с поставените задачи. Създадените партньорства и приятелства допринесоха и за успешното преодоляване на следващите предизвикателства във втория ден от мобилността, а именно откриване на различни културни и исторически обекти по определени маршрути, разпределени в мисловни географски карти със заложени загадки.

Доброто настроение и положителните емоции се пренесоха в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в град Смолян, където театралните групи, съставени от ученици на домакините, с актьорското си майсторство на професионално ниво представиха драматизации на английски и испански език. Зад зрелищния спектакъл, на който всички гости от партньорските училища бяхa свидетели, стои опитът и дългогодишният труд на учителите от ЕГ „Иван Вазов“.

В последния ден от мобилността екипите от учители и директори от всички партниращи училища споделиха в работна среща своите впечатления от видяното и от преживените практически познания в иновативните игрови ситуации и уроци в чуждоезиковото обучение, както и полезността от осъществяване на бъдещи партньорски взаимоотношения в педагогическата си работа с гимназистите.

Пожелахме си „До нови срещи през месец май!“, когато отново екипите ще се срещнат, този път в град Кърджали, където ще гостуват на Езикова гимназия „Христо Ботев“, и ще съпреживеят кулминацията от работата на творческите лаборатории по време на иновативната проектна седмица в периода от 27-ми до 31-ви май.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf-%d0%be%d1%82-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%b8-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0/