Журналистите на Езиковата на видео-среща с екипа на телевизионното предаване „120 минути“

На 24. февруари 2020г. журналистите на Езиковата гимназия  бяха на видео-среща с екипа на популярното телевизионно предаване „120 минути“ на БТВ.  Срещата бе  част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран за десета поредна година от Дружество “Приятели на САЩ”, посолството на САЩ и община Кърджали. Видео-срещата бе реализирана в ОДК – Кърджали с участието на ученици от клубовете по журналистика и фотография в града.

С голям журналистически хъс екипът на училищния вестник „Будилник“ на Езикова гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали отправяха въпросите си към господин Светослав Иванов  – журналист, репортер и водещ на предаването „120 минути“ по БТВ, продуцента Марта Евтимова и редактора Димитър Иванов. Младите журналистки Елица Караусева от 9 клас, Виктория Христова, Жулен Садула, Магдалена Бойчева, Михаела  Куцева и Седеф Рамадан от 10 клас  засипаха с въпроси екипа на предаването, които с голяма любезност отговаряха.

„120 минути“ съществува от 6 години и половина. Стартира на 18 октомври 2013 година, деня, в който се роди дъщеря ми Йоана. Това е може би някакъв знак от съдбата. Седем сезона, всяка седмица се стремим да даваме най-доброто от себе си и на моменти се чувстваме като спортисти. Каквото и да се случва през седмицата, в неделя ти излизаш и трябва да се раздадеш докрай.“ – сподели Светослав Иванов.

Водещият на предаването каза, че владее английски и арабски език. Сподели, че владеенето на чужди езици е голямо богатство и всеки трябва да се стреми да научи други езици. Много събеседници са сядали срещу водещия, но той най-силно се е вълнувал при разговора с Христо Стоичков. Призна, че и има хора, които постоянно отлагат гостуването си в предаването, поради ангажиментите и пътуванията им изън страната. Екипът на телевизионното предаване увери, че журналистиката като професия има бъдеще. 

„От началото на нашия преход, ако има хора, които вършат своята работа, това са българските журналисти. Благодарение на тях знаем кой кой е. Не го знаем от някоя врачка, а от работата на журналистите. За това се обръщам към вас, младите хора. Не се самоподценявайте. Говорете, каквото ви казва сърцето, работете, както смятате, че е редно, разграничавайте доброто от лошото. Бъдете любопитни, четете много и търсете истината!“, завърши Светослав Иванов.

В края на виртуалната среща екипът на предаването се отзова на поканата на ботевците за обща снимка. Младите  журналистки от Езиковата гимназия позираха заедно на снимка, гордо държейки новия брой на училищния вестник. Присъстващите получиха и с интерес разгледаха новия брой на вестника на ЕГ „Христо Ботев“.

Всички въпроси и отговори с екипа на „120 минути“ може да прочетете в следващия брой на училищния вестник „Будилник“.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b6%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%81%d1%80/