Заедно имаме силата да възстановим Земята

Всяка година  учениците от ЕГ “Христо Ботев” отбелязват Деня на Земята – 22 април. Той  не е само празник, но и ден на отговорност пред нашата планета, отговорност пред хората, които я населяват сега и които ще живеят в нея в бъдеще.

Днес посрещаме празника в  криза заради епидемията от коронавирус. Но дори поддържайки социално дистанциране, все още можем да упражним нашата отговорност да действаме в полза на околната среда. Независимо къде се намираме, ние можем да направим промяната!

Тематичната програма за тази година е под надслов „Да възстановим Земята“. Фокусът е поставен върху естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите в световен мащаб. А този процес зависи от всеки един от нас  – не само защото ни е грижа за природата, но и защото живеем на нея.

Във връзка с празника Ботевци  показаха много творчески умения и завидна фантазия при подготовката на своите експонати. Във фоайето на Гимназията те подредиха фотоизложба, изложба с екологични постери, а в рисунките си изложиха умение да акцентират върху красотата и облагородяващата сила на природата. Голяма радост за всички се оказа поставянето на хранилки за птици в китния двор на училището. А училищният клуб към БМЧК посади свое дърво като заключителен етап на участието им в проект, след който Гимназията ще получи статут Безопасно училище. Ботевци не само, че не споделят идеята „Нищо не зависи от мен!”, но и изпращат своето послание към връстниците си, че само от всички нас  зависи да живеем в по-добра среда. И нека не само в този ден, а и във всички останали да бъдем по смирени към нашата прекрасна планета, нека да я пазим, да я обичаме и да се грижим за нея!  Тя е нашият дом и ние всички заедно сме отговорни за нея!​​

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bc-%d0%b7%d0%b5/