За патронния празник на Езикова гимназия „Христо Ботев“ отново тържество на ума, таланта и успеха

В навечерието на 2 юни, Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България, Езикова гимназия „Христо Ботев“ почете своя патрон и представи своя звезден отбор от 150 ученици, завоювали призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. Всяка година на този ден училището с гордост и вяра манифестира своите постижения! Защото учениците на Гимназията винаги се стремят към своите върхове и са уверени, че могат да направят нещо значимо! Те са верни на времето, в което живеят и знаят, че са тези, които го творят. За тях ботевец значи сила, знание, дух и оптимизъм!

Празникът на едно училище винаги се превръща в празник на много хора, на цели семейства, дори на цял един град. Но когато е свързан с високите постижения на възпитаниците му, този ден има особена емоционална стойност, защото носи със себе си удовлетворение и надежди. Благодарение на родителската подкрепа, труда и усърдието на преподавателите и желанието на учениците да се развиват, златният фонд от успехи на Езиковата гимназия тази учебна година се обогати с над 150 отличия! Лентите  „Изявен ученик“ на гърдите на отличените бе наградата за благодарност от страна на училището към всички допринесли за издигане на неговия престиж.

С благодарствени думи към голямото и сплотено семейство на Гимназията – ученици, родители и учители, се обърна директорът на училището г-жа Йорданка Чавдарова, която винаги подкрепя и насърчава всяка добра идея и всяка изява на нашите ученици. Тя сподели гордостта си от постиженията им в различните области на знанието и на изкуствата, които са плод на общите усилия, на ползотворната връзка между училището и семейството. „Нашето училище е вгледано в бъдещето! То дава простор на знанието и с деликатност и професионализъм създава едно ново поколение с нешаблонно и истински новаторско мислене“.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0/