За поредна година Езиковата гимназия има отличник на Националната олимпиада по Английски език

„Няма по-добро училище, в което мога  да науча чужд език от моето. В Езикова гимназия „Христо Ботев” учителите са изключителни. Дават знания и ни мотивират за победа.” С тези думи на признателност зрелостникът Слави Тодоров даде най-високата оценка за качеството на образованието.

Независимо от предизвикателствата на времето, възпитаниците на Езиковата съумяват да се справят с конкуренцията на връстниците си и се класират на призови места на различни национални и международни състезания.

След приключилия национален кръг на олимпиадата по английски език, отборът на учениците олимпийци се увеличи с още трима. Слави Любомиров Тодоров за пореден път затвърди позициите си на най-престижното състезание по Английски език. Домакин на престижния форум беше ЕГ „Академик Людмил Стоянов” в Благоевград. При изключително сериозна конкуренция в оспорваната надпревара Слави доказа стабилната си подготовка в областта на лингвистиката и заслужи отлична оценка (5.75). Този висок резултат нарежда възпитаника на ЕГ „Христо Ботев” – Кърджали на 6-то място в страната. В олимпийския отбор на гимназията участваха Ялчън Кямуран Местан от 9-ти клас и Павел Светозаров Сарлов от 10-клас, класирали се съответно на единадесето и седмо място в своята възрастова група.

Успехите им са плод на екипната работа между учител-ученик- родител. Работата по проекти също дава високи резултати, а финансирането е от ЕС и МОН за насърчаване на даровити деца.

Екипът от професионалисти в Гимназията е изключително мотивиран в ежедневната си работа и това способства за развитието на младите хора в областта на чуждоезиковото обучение и тяхната успешна реализация.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f/