За поредна година осмокласниците на Езиковата гимназия отбелязаха „Петият сезон в годината” и се поздравиха с Helau! и Alaaf!

Карнавалът „Фашинг”  се провежда преди Великите пости и продължава от ноември до март . Идеята е да се прогонят злите демони, хората да се отърсят от страстите си и да се подготвят за Великденското пречистване. През този период всички се маскират, дегизират се с различни костюми и се забавляват с много игри, закачки и гримаси.

 

 

Осмокласниците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев”,  отбелязаха традиционния немски карнавал с щуро весело парти, а актовата зала на училището и тази година се превърна в арена на различни приказни герои, политици, актьори и принцеси. Най- малките възпитаници на гимназията отново показаха креативност, изобретателност и увереност в изработването на костюмите за карнавала.

 

Всеки клас бе подготвил изненада и учениците показаха своите театрални и  певчески умения, а заедно с това показаха знанията си по немски език. Учениците с интерес се подготвяха за празника, а техните учители се включиха активно в организацията, като ги съветваха при избора на костюми и изненади. Ученици и учители се забавляваха и пяха заедно. Организирани бяха и игри като „Музикален стол”, „Рисуване със затворени очи”, „Балони” и „Лимбо”.

 

 

Най- вълнуващият момент бе обявяването на победителите за „Най-оригинален костюм”. За поредна година традицията бе спазена, а празникът бе незабравим и донесе веселие и положителни емоции както на учениците, така и на техните учители.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%bc%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5/