За родината с любов

Двама ботевци са отличени за литературния си талант на Яворовите януарски дни

Селин Сюлейман и Езхан Емин от девети клас са възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали, които спечелиха литературни награди от Националния конкурс „И ти си в мен – ти, родино моя“. Организатори на проявата са община Чирпан, къща музей „П.К. Яворов“ и Фондация „Яворов“. Конкурсът се провежда за четиринадесета година и е от Националния календар на образователното министерство за ученически конкурси и състезания. Тази година е посветен на 145 години от рождението на великия поет и е част от програмата на Яворовите януарски дни, които се отбелязват за петдесет и пети път в родния град на поета.

В конкурсната надпревара участват 128 творби, разделени в две възрастови групи и две категории – поезия и проза. Сред представители от различни училища, литературни школи и клубове от цялата страна Езхан Емин спечели поощрителна награда за есе, а Селин Сюлейман печели поощрителна награда за стихотворението си „Родопска магия“. Поздравления за младите литературни таланти, които са единствените наградени участници от област Кърджали.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2/