За успеха като страст

Големият немски философ Георг Хегел е посочил формулата на успеха в едно съвсем кратко изречение: „Нищо голямо в света не се случва без страст“. Водени точно от тази двигателна сила, единадесет „немчета“ от ГПЧЕ „Христо Ботев“ премериха знанията си с най-добрите в България на националния кръг на III състезание по немски език в София и тяхната страст се превърна в наша гордост – за Гимназията и града.

Безспорен победител в България в най-високото езиково ниво е Георги Базлянков, ученик от 12. клас. За Георги това е поредната победа и поредното доказателство за изключителния му интелект и отдаденост на науката. Само на стотни от челната тройка в това ниво е друг негов съученик – Боян Каменов, чиито езикови знания не за първи път го отвеждат до върха. Айнур Билял, победител също в много езикови битки, допълва успешното трио в тази категория.

Две точки и половина не достигнаха на Елиф Яшар да грабне първото място в ниво В2.  Както за нея така и за другите двама десетокласници – Еда Мехмедали и Стефан Михалев битките тепърва предстоят. Важното е, че пламъчето на страстта вече е запалено.

В ниво В1 класацията на нашите деветокласници води Георги Събев, плътно следван от Васил Петковски и Карина Дойнова. И тук формулата на успеха е спазена, защото да учиш немски и за тримата е удоволствие. А доказателство, че немският език дава възможности за изява на всички, са Фирдес Шевкет и Кристина Ванчева. Макар и изучаващи немски като втори чужд език, момичетата намериха смелост и защитиха знанията си на ниво А2.

Единадесет момичета и момчета от Езиковата гимназия, които ни показаха колко е важно да обичаш това, което правиш и като истински Ботевец да го вършиш със страст.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82/