Из лабиринтите на съвременната българска литература

Възпитаници на Езиковата гимназия се докоснаха до творчеството на популярния белетрист Захари Карабашлиев

При сериозен интерес премина първата за автора среща с почитателите на литературата в Кърджали. Учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ с интерес изслушаха историите за творческите предизвикателства, с които авторът се е сблъсквал през годините и научиха любопитни факти около създаването на един разказ или роман. Иницитор на културното събитие за гражданите на областния град бе  Регионална библиотека „Никола Вапцаров“.

Увлекателният разказ на Захари Карабашлиев за пътешествията и срещите с невероятни хора заинтригува младите хора и те с нескрит интерес слушаха как се създава съвременна литература, която да носи признание не само в страната, но и отвъд Атлантика.

„Творческото вдъхновение идва от истинските истории. Невероятно е, но идеята за нов  роман или разказ може да се роди и от обикновен телефонен разговор, от исторически извор, от разговор с непознат.“ Творецът сподели, че изключително много обича да пътува и така опознава света, човешките съдби, завързва многобройни приятелства, вдъхновява се. „Важно е да осъзнаем, че думите са изключително важно жръжие. Интересно е, че художествената литературата говори и достига до съзнанието на повече хора. След доста години живот в САЩ, Захари Карабашлиев отправи своето послание към младите почитатели на словото да се развиват като потенциал в родината си  и пожела творчески успехи  и нови срещи с литературата.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b8%d0%b7-%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0/