Кеймбридж отличи със златна купа ГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали

Cambridge_Schools_Association_2015За пета година ГПЧЕ „Христо Ботев“ печели най-престижната награда на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за училище с най-ползотворно  сътрудничество

„Наградата е изключително ценно признание за професионализма на екипа от преподаватели по английски език. В Гимназията залагаме на иновативните методи на преподавaне по чужди езици, съчетани с креативното мислене на учителите. Разчитаме на опита на доказали се в годините учители и на младите колеги, които посрещат предизвикателствата на отговорната учителска професия с ентусиазъм.“ С тези думи директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев“ госпожа Йорданка Чавдарова изрази радостта си от поредното признание за Езикoвата гимназия в Кърджали.

Купата за най-добро сътрудничество е пета поредна награда за училището и бе връчена на официална церемония в град Троян, където се проведе и годишното събрание на членовете на Асоциацията. Членството на Гимназията е с осемгодишна история и дава възможности за изява на учениците, които печелят национални състезания по английски и немски език. За преподавателите се организират и редица семинари за повишаване на квалификацията, което е част от успешната формула през годините.

Тази симбиоза на добро партньорство отваря вратите и на регионалните изпитни центрове, сертифициращи чуждоезиковите знания и умения както на ученици, така и на граждани, които искат да положат изпити по английски език според европейската езикова рамка. На територията на област Кърджали такъв авторитетен и утвърден изпитен център е Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“- Кърджали.

Израз на добрата съвместна работа с Асоциацията, както и на  благодарност за успешното съвместно сътрудничество е и полученото през миналата седмица дарение от Издателство КЛЕТТ с цел улесняване достъпа на ученици и учители до съвременно образование по чужди езици. Издателството дари на ГПЧЕ „Христо Ботев“ 1000 лева под формата на специализирана литература, от която ще имат възможност да се възползват всички учители и ученици в училището.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%ba%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%b4%d0%b6-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5/