Когато резултатите говорят, а публиката е притихнала в очакване на Коледа

Десетокласничката Мария Димова от ЕГ „Христо Ботев“ спечели първо място на националния литературен конкурс, организиран от Пловдивска света митрополия. Младежите се състезават в различни възрастови групи и направления, а темата на десетото юбилейно издание е на тема: „Моето писмо до Божията Майка“. Умението на  учениците да изразят мислите, чувствата и преживяванията си по повод християнския празник на младежта и семейството. За Мария участието в този конкурс е за първи път. Тя споделя вълнението си от признанието и прави заявка за бъдещи успехи.

Ден по-късно добрата новина не закъсня и Мария Димова с гордост се похвали с трета награда от друг национален литературен конкурс, организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Сливенската митрополия. Участниците в конкурсната надпревара се състезават в две категории – поезия и проза. Темата е „Рождество на Спасителя“. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството, Бог и православната вяра.

Още един повод за радост преди Коледната ваканция е постижението на десетокласничката Ясмин Караджа. Тя е  е сред отличените финалисти на Националния литературен конкурс с есе на тема: „Златна есен – плодовете на есента“. Организатори на литературната надпревара са МОН, РУО и община Севлиево. Изданието е десето юбилейно и е част от проявите, включени Националния календар на образователното министерство.

Девойките и учителят и по български език и литература госпожа Надежда Карагьозова получиха поздравления от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ с пожелания за бъдещи успехи.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%8f%d1%82-%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0/