„КОЛЕДАТА“ НА СЕМЕЙСТВО УИЛЯМС СЪБРА 7000 ЛЕВА

Ученици и учители от Езиковата гимназия „Христо Ботев”

даряват надежда за децата на Кърджали с благотворителен концерт

За поредна година възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев” успяха да дадат урок по добролюбие, организирайки  благотворителен Коледен концерт, в подкрепа на инициативата на областния управител Никола Чанев.

Над сто и тридесет ученици сътвориха вълшебството, наречено Коледа, и накараха препълнената зала да се замисли за истински важните неща в живота. За тазгодишната инициатива „Да дарим надежда за Коледа” от благотворителни базари на учениците и от продажба на билети за концерта се събраха близо 7 000 лева, които ще бъдат преведени към сметката  за закупуване на медицинска техника за детско отделение на МБАЛ „д-р Атанас Дафовски”-град Кърджали.

Изненадата за най-светлите празници беше сценарият за спектакъла на абитуриентите Васил Петковски, Георги Събев и Слави Мандажиев, които с чувство за хумор и малко тъга разказаха за живота на едно необикновено семейство в навечерието на празника. В спектакъла се включиха и участниците от клубове и ателиета по Проект Приятели” на Училищното настоятелство „Христо Ботев”, който се финасира по Програма „Наука и образование за интелигентен растеж” на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Бащата е  заможен човек, занимаващ се с търговия на едро и не вярва в чудото на  Коледа. Икономът Алфред е най-близкият човек на бащата и е „разумът“ в семейството. Неразбирането между родители и деца е на път да провали за поредна година празника, но Духът на Коледа се появява и чудото се случва…

Альона е прислужница с поведение на кралица. Тя внася лъч светлина в мрачния английски дом. Танци и много песни изпълват сцената , която се наслаждава на таланта и младостта.

На финала Алфред се обръща към своя господар с думите: „ Не знам какъв е бил този Дух на Коледата, но искрено се радвам, че е успял да Ви припомни истински значимите неща. Това е магията на Коледа… кара ни да мечтаем, прави ни по-добри един към друг, по-усмихнати… Коледа е време за семейството и любимите хора, време за споделени мигове и за много любов.

Госпожа Чавдарова, директор на Гимназията, благодари на всички осъществили Коледа с думите: „Коледа е ден, който ни напомня за истинските и стойностни неща в живота. Коледа е ден, който напомня, че всеки носи доброто в себе си. Коледа е ден, в който ставаме по-добри и разтваряме сърцата си за любовта – чиста и безусловна. Коледа е ден, който напомня, че силата на вярата е огромна. Коледа е ден, който показва, че доброто винаги побеждава.”

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d1%83%d0%b8%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d1%81-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80/