Коледен математически празник в ГПЧЕ „Христо Ботев”

IMG_9084Най-добрите математици на Област Кърджали  спечелиха дузина медали от Коледното математическо състезание

С четиридесет и осем медала – 15 златни, 15 сребърни и 18 бронзови, приключи оспорваната надпревара в първото Коледно математическо състезание в област  Кърджали, проведено на 13 декември  с  домакин ГПЧЕ „ Христо Ботев”.

Фактът е показателен за знанията, уменията и таланта на всички, които положиха труд и старание за реализирането на тази инициатива, организирана с подкрепата на Съюза на математиците, секция Изток – град София.

IMG_9074В надпреварата участваха 609 ученици от първи до дванадесети клас от различни селища на областта, които  доказаха, че езикът на математиката е достъпен за всички.

Медалите, грамотите и наградите за успешно представяне бяха официално връчени от госпожа Емел Бабаева, старши експерт по математика в РИО – гр. Кърджали, и госпожа Йорданка Чавдарова – директор  на Гимназията. По-малките участници получиха  коледни сувенири, образователни игри и глобуси, а по-големите – външни мобилни акумулаторни батерии POWER BANK, слушалки и флашки. Госпожа Чавдарова сподели с вълнение, че тези успехи се дължат на отговорността, трудолюбието, мотивацията и упоритостта на учениците и професионализма на преподавателите им по математика. „Голяма радост ни донесоха децата от 1-ви и 2. клас, които проявиха амбиция и голямо желание за участие и постигнаха много добри резултати на състезанието. Надяваме се, че те ще бъдат нашата гордост в бъдеще!“ – заяви тя.

IMG_8972

Домакините на състезанието благодарят на всички участници за доброто им представяне и се надяват и в бъдеще да участват в такива инициативи на гимназията.

Желаем весели Коледни и Новогодишни празници на всички ученици от област Кърджали и очакваме тяхното активно участие и в предстоящото Великденско математическо състезание!IMG_8982

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки от събитието

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b2-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5/