Любознателност и постоянство – гаранция за успех

Възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“- Кърджали е сред най-добрите в страната по химия и опазване на околната среда

Гюрхан Азиз е единственият представител на област Кърджали в Петдесет и петата национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, където се състезаваха изявени ученици от цялата страна. Домакин на съревнованието бе Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”- Стара Загора.

Участниците и техните ръководители бяха посрещнати в конферентната зала на хотел „Верея“ от представители на МОН, Регионално управление по образованието – Стара Загора, от членовете на националната комисия  и училището домакин.

Председателят на Националната комисия доц. д-р Донка Ташева приветства всички финалисти за постигнатите успехи и  представи програмата на ръководителите и участниците. Тя даде старт на 55-та олимпиада по Химия и опазване на околната среда като представи поименно всеки ученик, класиран на национален кръг.

Знания и умения премериха 118 възпитаници от 22 учебни заведения в страната, разделени в пет възрастови групи. В своята IV възрастова група Гюрхан се състезава с най-добрите млади химици в страната, ученици от НПМГ, СМГ, ПМГ, показвайки отлични познания в областта на химията. Изключително трудни задачи, изискващи задълбочени знания на профилирано ниво. Резултат: 11 място сред 31 участници в IV възрастова група. Успехът на Гюрхан Азиз е особено ценен, защото сред лауреатите са ученици от елитните природоматематически гимназии в страната, от НПМГ, СМГ, Американски колеж, които имат възможността да работят доста повече  часове, предвидени за тази наука.

След решаването на трудните задачи, участниците в олимпиадата  посетиха Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани”, Регионалния исторически музей, музей „Неолитни жилища“ и къща музей „Гео Милев“. Незабравими преживявания, емоции и спомени отнесоха всички финалисти от града на поетите и липите – Стара Загора.

Поздравления за успеха на Гюрхан и професионализма на учителите. Неговото постижение е доказателство, че с труд, талант и постоянство успехът е възможен!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bd/