Магията, наречена творчество

Ботевци споделиха красотата на магията да твориш

На 17.11. 2017г.  в ОДК – Кърджали, се проведе регионална кръгла маса за обмен на добри практики по  проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1 – за учебната 2016/2017 година. Събитието бе организирано от РУО –Кърджали, и на него бе представена работата по проекта  на училища от  региона.

Най-внушително и впечатляващо бе участието на учителите и учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Още във фоайето на сградата гостите на форума бяха посрещнати с изложба на клуб „Занаятчийска работилница“ с ръководител Мария Митрева и  клуб „Млад еколог“ с ръководител Иванка Янкулова. Те с интерес разгледаха изготвените  от учениците сувенири, предмети за украса, пана и рисунки, изработени от глина, естествени, природни и рециклирани материали.

Официалната част на кръглата маса бе открита от ботевския фанфарен оркестър с ръководител Мария Митрева. Музикантите изпълниха ръченица и пайдушко хоро и заслужено спечелиха аплодисментите на публиката . В рамките на програмата се представиха и клубовете „Забавна и полезна математика“ и „Забавна математика“ с ръководители Миглена Николова и Милена Кьосева. Със занимателна презентация под мотото: „Математиката е красота,  а красотата се подчинява на законите на Математиката“ ученици, участници в клубовете, разказаха за своята работа през изминалата учебна година. В занимателна игра те показаха „Задачите на Христо Ботев“ и отправиха към публиката и други занимателни предизвикателства от света на математиката.

Участници в клуб „Млад хороводец“ с ръководител Гинка Кирчева изиграха на  сцената  камерен  народен танц и бяха аплодирани от гостите за красивото ивъздействащо изпълнение. Ученици от  клуб „Театрално студио“  с ръководител Атанас Атансов изпълниха кратък етюд от представената

от тях  миналата година пиеса „Буре барут“ на Деян Дуковски и впечатлиха всички присъстващи със своя актьорски талант. За пореден път възпитаниците на Езиковата гимназия показаха, че училището им е пространство и на знанията, и на уменията, и на творчеството.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be/