Малките добрини имат голяма сила

Ученици от Езиковата гимназия помагат на жена в беда  и получават благодарност

Възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ доказаха, че имат добри сърца и са готови да се притекат на помощ дори на непознат човек. На 27.10.2021г. учениците виждат жена, която припада на улицата. Те на я подминават, а веднага се обаждат на Спешна медицинска помощ. Десислава, Николай и Кристина, ученици от 12.Г клас, са силно притеснени за състоянието на жената и я придружават до болницата. Там тя се съвзема и поверява на младежите личните си документи и телефона си, за да се свържат с нейната дъщеря. Учениците не си тръгват, а изчакват пристигането на близките на пострадалата. Оказва се, че тя има нужда от продължително болнично лечение, но не забравя и за миг своите „трима ангели“, както ги нарича в благодарственото си писмо, изпратено до ръководството на Гимназията. Именно постъпката на младите хора връща вярата ѝ в доброто и в човечността.

 Делата са нужни, за да привикне човек към желанието за добротворство. Именно чрез малките постъпки всичко това може да се възпита в човека. Истинското добро дело е това, което е направено от сърце. За него  не чакаш отплата и дори не се замисляш. Малките добрини са нужни за изграждане на отговорни хора, съпричастни към болката на другия.

Езиковата гимназия се гордее със своите талантливи, мотивирани и знаещи възпитаници, които доказват, че притежават и големи сърца!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b0/