Мариана Лозева от Езиковата дебютира на Национална конференция по философия

На 14 и 15 март в град Бургас се проведе ХХVIII  Национална ученическа конференция по философия на тема „Свят-човек“. В най-многобройната трета възрастова група се състезава възпитаничката на ЕГ „Христо Ботев“ Мариана Лозева от 10Б клас. Тя беше единственият участник от област Кърджали в тазгодишното издание на престижния форум и впечатли журито, съставено от университетски преподаватели и главни експерти от МОН. Достойното й представяне я мотивира за участие в подобни национални форуми и в бъдеще. Подкрепяна от учителя си по философия и гражданско образование Миглена Карагьозова, Мариана сподели вълненията около провеждането на форума и сериозната конкуренция, с която се среща в Бургас. Впечатлена е от интереса, който предизвикват темите на конференцията и от презентацията на проектите  на своите връстници.

Проявата е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за тази учебна година на Образователното министерство. Над 150 участници презентираха своите разработки и философски есета на теми, свързани с цитати на Овидий, Славой Жижек и Джими Хендрикс.

След класирането на Денис Садула от 12. клас за втора поредна година на  Националната олимпиада по философия, ръководен от госпожа Марина Димова, учител по философия, интересът към науката нараства и подобни форуми на  национално ниво се радват на все по-голямо внимание от страна на младежите.

Поздравяваме нашите ученици, които имат отлична подготовка по философия и гражданско образование и мотивация да показват знанията си!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%b1%d1%8e%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0/