Математиците в област Кърджали за петнадесети път ще мерят сили

matematikaXV  Областен математически турнир – 14 ноември 2015

 

Станал вече традиция, за петнадесети  пореден път Регионален инспекторат по образованието – Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България – секция Кърджали организират Областен математически турнир.

Състезанието е под патронажа на Областния управител, а председател на организационния комитет кмета на община Кърджали – инж. Хасан Азис. За участие в турнира са дали заявка над 900  ученици от всички общини на област Кърджали, както и голям брой ученици от различни училища на Смолян, София, Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград и други. Състезанието е за ученици от 3. до 12. клас и ще се проведе в: ГПЧЕ „Христо Ботев” за учениците от 3. до 11. клас и в СОУ „Отец Паисий” – за учениците от 12. клас.

Темата за всеки клас се състои от тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя ще бъде изготвена от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН и зам. ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. Жури на турнира са проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ,   доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономически университет Варна, доц. д-р Веселин Ненков. На участниците от 12 клас, набрали съответен брой точки се признава отлична оценка за прием в четирите специалности на ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски” и във всички специалности на Икономически университет Варна; ПУ – филиал „Л. Каравелов” гр. Кърджали; ТУ Габрово. За втора поредна година Икономически университет Варна ще признае оценките на учениците от турнира, класирали се на първите три места в 11. и 12. клас,  за прием в университета по желана от тях специалност и ще поеме началната семестриална такса.

Обявяването на резултатите и награждаването на призьорите ще бъдат от 15.00 часа в актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев” гр. Кърджали, където ще бъде връчена и купата за най-добър випускник на област Кърджали.

Да пожелаем успех на всички математици!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%82/