Математици с медали за Коледа

Обичаме математиката! Това доказаха учениците от област Кърджали, явявайки се на Коледното математическо състезание, което се проведе на 15.12.2016 г. в ПГПЧЕ „Христо Ботев” в гр. Кърджали. То се организира от СМБ –Секция „ Изток ” , гр. София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден. Проведено за втора година с голям брой участници –774 ученици от първи до дванадесети клас, състезанието вече се превръща в традиционно и  за нашата област. Учениците проявиха голям ентусиазъм и показаха завидни знания и умения по математика. Фактът, показателен за знанията им, е завоюваните 44 призови места от младите ни математици.

Тържествено, в актовата зала на  ПГПЧЕ „Христо Ботев” бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците от госпожа Емел Бабаева, старши експерт по математика в РУО – гр. Кърджали, и от госпожа Йорданка Чавдарова – директор  на Гимназията.  Златни медали получиха:

Ивайло Ангелов – I клас от СУ „Васил Левски“, гр.Ардино

Даниела Сурчева – II клас от СУ „Васил Левски“, гр.Ардино

Александър Иванов – III клас от ОУ „ Д-р П. Берон“, гр. Момчилград

Гюрхан Азис – IV клас от ОУ „ Д-р П. Берон“, гр. Момчилград

Весела Добрикова – V клас от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали

Мерве Халил – VI клас от  ОУ „П. К. Яворов“, с.Токачка

Борислав Енчев – VII клас от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали

Анна Пенчева–VIII клас от ПГИ„Алеко Константинов“,гр. Кърджали

Станимир Василев –IX клас от ПГПЧЕ „Христо Ботев“,гр. Кърджали

Павел Сарлов – X клас от  ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

Моника Палова – XI клас от  ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

Бюлент Мехмед – XII клас от  ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

В класирането за учениците от 9 до 12 клас безапелационни победители са математиците на ГПЧЕ ”Христо Ботев”,  гр. Кърджали.

Тези успехи се дължат на отговорността, трудолюбието и упоритостта на учениците,  професионализма на преподавателите им по математика и на родителите, които мотивират децата си.

Весели Коледни и Новогодишни празници на всички ученици от област Кърджали и очакваме  активно участие и в предстоящото Великденско математическо състезание!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0/