Международно признание за математическите гении на ГПЧЕ “Христо Ботев”

IMG_9956За поредна година математиците от Езиковата гимназия в Кърджали спечелиха златни медали от Международно състезание 

С четири златни, пет сребърни и пет бронзови медала приключи оспорваната надпревара на втория кръг на Третия международeн турнир „Математика без граници“ – Зима 2016. Доказателството за знанията на учениците и неуморния труд на учителите е безспорно и традиционно. За трета поредна година директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев“ госпожа Йорданка Чавдарова връчи медалите на най-добрите математици в област Кърджали и ги поздрави за високата мотивация, талант и борбеност по пътя към успеха.

Международното състезание „Математика без граници“ е изключително престижно. Участниците са от 25 страни  (Азербайджан, Афганистан, Бразилия, България, Индия, Индонезия, Казахстан, Катар,Либия, Малайзия, Мексико, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Туркменистан, Турция, Швейцария, Узбекистан, Франция, Филипините, Южна Корея) на четири континента (Европа, Азия, Америка и Африка). Възпитаниците  на  ГПЧЕ „Христо Ботев” за пореден път доказаха, че езикът на математиката е универсално средство за общуване и е възможност да кажат на света, че за таланта и знанията няма граници.

Четирите златни  медала завоюваха:

Георги Марков Базлянков – 12. клас

Хакан Сунай Халил – 12. клас

Александър Георгиев Георгиев – 11. клас.

Олджай Кахраман – 11. клас

Пет ученици са  сребърни медалисти:

Васил  Николов  Петковски – 9. клас

Павел Светлозаров Сарлов – 9. клас

Георги Йорданов Събев – 9. клас

Михаил Красимиров Иванов – 10. клас

Джан Антонов Димитров – 10. клас

Петте бронзови медали станаха притежание на:

Гизем Юсеин Али – 8. клас

Антоан Анков Русев – 8. клас

Станимир Костов Василев – 8. клас

Беркай Мухарем Али – 10. клас

Стамен Величков Стойчев – 11. клас

IMG_9949

Медалите и сертификатите зарадваха звездния математически отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев“. Успехите се дължат на упоритостта на учениците и професионализма на преподавателите по математика: Йорданка Чавдарова, Миглена Николова, Елена Петрова, Керка Милушева, Мария Митрева, Милена Кьосева и Маргарита Стамова, които успяват да провокират спортен хъс и желание за победа у своите възпитаници, с които всички  се гордеят.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87/