Награди за малки и големи математици

В Актовата зала на Езикова гимназия „Христо Ботев“ – домакин на Коледното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците – секция Кърджали, се проведе награждаването на първенците от първи до седми клас.

В навечерието на коледните празници се състоя любимото за всички ученици – и малки, и големи, състезание. В надпреварата се включиха близо 500 участници от Кърджали, Момчилград, Кирково и Крумовград.

Представителят на РУО – г-жа Ангелина Костова, връчи на първенците 8 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала и грамоти, а шестима първокласници бяха удостоени с грамоти за отлично представяне на коледната математическа надпревара. Наградените ученици получиха и предметни награди, а за всеки участник бяха предвидени сертификат и сувенир от състезанието.

След наградите за малките математици дойде ред да бъдат поздравени и възпитаниците на ЕГ„Христо Ботев“, постигнали високи резултати на провелия се в края на месец ноември XXI Областен математически турнир „Перперикон“ – Кърджали, 2022 година. Госпожа Даниела Павлова – директор на Гимназията, връчи на отличилите се двадесет и двама ботевци поздравителни адреси от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, гр. Варна. Това даде възможност на нашите ученици да кандидатстват в  единственото по рода си учебно заведение в страната в специалност по избор без участие в конкурсна процедура.

Залата бе изпълнена с щастливи млади математици и още по-щастливи и доволни родители. Пожелаваме нови успехи на следващите математически състезания! Поздравления за учениците и техните учители!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8/