Най-добрите световни университети очакват ботевци

С езиковите дипломи за най-високо ниво на владеене на английски език възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ имат възможността да учат в елитни университети   

С изключително високи резултати от проведените изпити за езикови сертификати и тази година учители и ученици от ЕГ „Христо Ботев“ получиха адмирации от Кеймбридж.Поздравления за чудесното представяне! Много се радвам, че резултатите са толкова добри, въпреки трудностите около дистанционното обучение!” С тези думи госпожа Слава Василева- Key Account Manager AVO Language and Examination Centre  даде висока оценка за постиженията на ботевци.

От 2009 година ЕГ „Христо Ботев“ е изпитен център, в който всяка година се провеждат престижните изпити за удостоверяване на нивото на владеене на английски език според изискванията на Европейската езикова рамка. Сертификатът на Кеймбридж, който учениците успешно положили изпита получават, е признат по цял свят от водещи академични институции.  Успешното полагане на този изпит доказва възможността за участие в работни срещи и академични консултации.

Несъмнено през последните десетилетия английският език е навсякъде.  Конкуренцията в света на висшето образование расте с бързи темпове, но най-елитните университети продължават да са в англоговорящия свят.  Едно от условията за прием във висшите учебни заведения на Европа и Америка е притежаването на сертификат, които да удостоверява доброто владеене на английски език.

На 8 и 9 януари, 2021 година се проведоха тазгодишните изпити на Cambridge English Advanced. В резултат на дългогодишните усилия на г-жа Снежана Христова и неуморния труд  на явилите се ученици. Те се справиха отлично и получиха поздравления от организаторите на изпита AVO Language and Examination Centre.

От 9 ученици на един е присъдено ниво на владеене на езика С2, което се равнява на уменията на човек роден в англоговоряща среда; 7 ученици са се справили на ниво С1, което означава, че те свободно боравят с езика и могат да го използват гъвкаво и ефективно за професионални и академични цели и на един ученик е присъдено ниво В2, което е достатъчно високо ниво, за да бъде приет в европейски университети.

За всички желаещи, които искат да се явят на изпит за сертификат на Кеймбридж (нива B1, B2 и С1) има фиксирани дати -29 и 30 юни 2021 г. Следете за информация на сайта на гимназията, а на възпитаниците на Езиковата гимназия пожелаваме добра реализация в света на познанието.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%87/